Lasertechniek

Werking van het laserlicht

Laserlicht is een zeer bijzondere vorm van licht. De belangrijkste kenmerken zijn de unieke golflengte van het licht en de concentratie van de energie.

De Diodelaser bestemd voor het permanent ontharen maakt gebruik van licht met een golflengte van 810NM, deze wordt in het bijzonder geabsorbeerd door het pigment in de haren. Als dit licht wordt losgelaten op de haren, absorberen deze al het licht en worden daardoor warm. Deze warmte leidt tot de vernietiging van de haarwortel, zodat daaruit geen nieuwe haar kan groeien.

Wat is het verschil tussen laser en IPL?

Laser heeft een unieke golflengte speciaal gericht op het pigment van de haar. Laserlicht heeft een vaste breedte en vaste diepte van 4mm waardoor je met een zeer gerichte straal licht het pigment in de haar verwarmt.

De flitslampen van IPL zenden een mix van vele soorten licht uit en werkt niet uitsluitend op het pigment, maar ook op het vocht en de rode bloedlichaampjes in het bloed. . Hierdoor gaat een deel van het licht verloren en wordt er dus minder warmte afgegeven aan de haar. Op de diepere plaatsen bij de haarvaatjes komt IPL niet altijd bij. Simpelweg omdat het flitslicht van IPL niet heel gericht geplaatst kan worden. Daardoor is laserontharing duurzamer en effectiever

Is Laserontharen gevaarlijk?

Nee, absoluut niet. De moderne diodelasers zijn speciaal ontwikkeld voor het ontharen en geven geen bijwerkingen. Wel moet u ervan bewust zijn dat warmte tijdelijk kan leiden tot kleine pigmentverschuivingen. Dit gebeurt vrijwel alleen bij huiden die door de zon of zonnebank gekleurd zijn. Laat u niet behandelen als u kortgeleden in de zon of onder de zonnebank bent geweest. Wacht 5 tot 6 weken en start dan pas met de behandeling.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Alleen haren die goed vastzitten in de haarfollikel (groeifase) absorberen voldoende warmte om de voedingsbodem te vernietigen. De haren die loszitten (tussenfase, rustfase) en geen contact meer maken met de voedingsbodem, zullen de follikel niet vernietigen. Voor een permanent resultaat van de ontharing moet het gebied meerdere keren worden behandeld. In de regel minimaal 3 behandelingen en gemiddeld 5.

Om de hoeveel weken vinden de behandelingen plaats?

Dit is afhankelijk van het gebied dat behandeld moet worden. Dit heeft te maken met de groetsnelheid van de beharing op de verschillende lichaamsdelen.
Voor het gelaat geldt een behandelfrequentie om de 4 weken.

Oksels kunnen om de 6 weken behandeld worden en de bikinilijn om de 8 weken. Voor de benen, borst en rug wordt een tussenperiode van 10 tot 12 weken aangehouden.

- Copyright © 2013 Bare Beauty -